Tigersuit Zine

„These knives are softer than broken dreams
Blood and tears are on the floor
I can’t remember a time when I was good at something
I wear this tigersuit ’cause I’m a fuckin’ lamb“

Visit our Storenvy Shop.

Tigersuit Zine, брой 4 (юли 2012)

112 страници на български и английски език във формат А4. Сплит интервю с Unrestrained (Върмонт, САЩ) и Beyond Pink (Швеция), Джо Биел за Microcosm Publishing, стрейт-едж бандата Mindset, Анди Хърли от Fall Out Boy и Racetraitor, Сашо от Last Hope за българската хардкор сцена, Mental Architects говорят за своята банда и за Post-Rock Bulgaria. Плюс мнения и колонки – политика, икономика, култура, научна фантастика, веганизъм, стрейт едж. В английската част можете да прочетете интервюта с Lose The Life, Dangers, Beau Navire (публикувано на български в трети брой), Death Is Not Glamorous, Remek, Glauce Ferrari, PAWNS, Funeral Diner + още колонки и мнения.

Tigersuit Zine, брой 3 (март 2011)

Първи брой за 2011 г. и нов формат (280х200, т.е. малко по-малък от А4) с качествен печат. 56 страници, в които можете да прочетете как французите Aussitôt Mort и японците Heaven In Her Arms са прекарали новогодишната нощ по време на тяхното съвместно европейско турне, което започна през декември 2010 и завърши през януари 2011. В този брой отново сме направили обширно интервю с една българска група, този път това са Indignity от Варна, които са най-старата все още активна хардкор група в нашата страна, както и интервю с хардкор легендата Джон Порсели, китарист на групи като Youth of Today, Shelter, Bold, Judge, Gorilla Biscuits и вокалист на Project X и Never Surrender; интервю с Джейсън Флауър, който освен, че е свирил в десетки групи, сред които Mexican Power Authority, Stick Farm и Third World Planet, е колекционер и архивист на стари пънк винили, а през 1999 издава „Bulgarian Archives 1983-1990″ 7“ EP (ДДТ, Ревю, УЗЗУ, Контрол, Нова Генерация) със своя лейбъл Breakeven Records; и още много интервюта: 12XU от френския град Лион, които освен всичко друго разказват за своя концерт в Пловдив със старата си група – Daïtro; романтичния пънк колектив Kalashnikov от Милано; една от най-страстните и емоционални млади групи, Beau Navire от Сан Франциско, които включват членове на банди като I Wrote Haikus About Cannibalism In Your Yearbook и Loma Prieta; интервю с веган стрейт едж бойците Parasitic Skies от Сиатъл, с младата холандска банда Laatse Halte, както и с един от организаторите на 100% DIY и благотворителните пънк фестивали Scum Fest и Scum Winter Fest. Освен това сме интервюирали и веган стрейт едж атлета Робърт Чийк, който ни показва, че веганството има място в бодибилдинга. Робърт има призове от различни шампионати по културизъм и е основател на сдружението Vegan Bodybuilding & Fitness. Освен всички тези интервюта сме се постарали този път да прочетете и много повече колонки и статии, сред които пътепис на един байк-пънк от Франция за неговото двумесечно байк-пътешествие от Франция до Истанбул и мн.др..

* * *

Tigersuit Zine, брой 2 (декември 2010)

72 страници, интервюта с младата българска хардкор банда Expectations; една от най-обичаните и усърдни калифорнийски хардкор/пънк групи – Comadre; германците Arroyo, които безстрашно комбинират пост-рок и скриймо; и американската шайка Former Thieves, които по уникален начин смесват пънк-рок, блус и тежки хардкор брейкдауни; освен тях можете да прочетете и интервю с мистериозната група Vestiges, което направи новия (интернационален) член на екипа на Tigersuit Zine. Другите интервюирани в броя са: Денис Хенри Хенъли, режисьор на излезлия наскоро филм „Болд Нейтив“, който разказва историята на младо момче, което заедно със своите другари предприема акции за освобождението на животни; интервю с Атанас П. Славов, български писател-фантаст, който дълги години е председател на клуба по фантастика, прогностика и евристика „Иван Ефремов“; също и интервю с канадския академик Ришар Полин, който говори за проблемите с проституцията и международния трафик на деца; в този брой можете да прочетете и интервю с Андрей, който движи малкия хардкор лейбъл xThreatx Records. Освен всички тези интервюта можете да намерите и статии за научна фантастика и DIY фотография, да разберете кои са най-добрите хардкор/пънк албуми за 2010 (по наше мнение), както и да научите кой е морския пастир капитан Пол Уотсън.

* * *

Tigersuit Zine, брой 1 (септември 2010)

В тези 56 страници, от първи брой на Tigersuit Zine, можете да прочетете радикални и емоционални идеи, репортаж от хардкор/пънк сцената в шведския град Гьотеборг, пътепис и репортаж от Fluff Fest 2010, плюс интервюта с Bright Sight от София, скандинавските веган стрейт едж бойци Anchor, словенско-хърватската емокор супергрупа Analena, цариградските DIY окултисти Lost In Bazaar, а да не забравяме и Карлос Патино (El Paso Records, Shock Futuro), който ще ни говори за хардкор сцената в Нова Зеландия. Ако и това не ви е достатъчно да разпалите искрата на революцията, сме ви представили и интервю с един от най-пламенните революционери от Май ’68… Раул Ванейгем!

За контакти: sfti.diy@gmail.com и tigersuitzine@gmail.com

%d блогъра харесват това: